TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A hideg estéken jól esik egy tál forró leves. A meleg szobában kanalazva átmelegíti a testet, lelket.

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg sertéscomb
3 ek. olaj
2 mk. fűszerpaprika
30 dkg burgonya
10 dkg tarhonya
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
1. A vöröshagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sertéscombot 2x2 centi kockákra daraboljuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
2. A forró olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a fűszerpaprikával. Ezután hozzáadjuk a húskockákat, félig öntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és közepes tűzön, félpuhára pároljuk.
3. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, és bő vízbe tesszük. A tarhonyát tepsibe szórva sütőben, szárazon megpirítjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. A petrezselymet felaprítjuk.
4. A levesbe keverjük a burgonyát, a pirított tarhonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 5 ujjnyival ellepje. Felforraljuk, és lassú tűzön készre főzzük.


Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható. kb. 2 óra múlva
1 adag: 594 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu