TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egy kis likőrt is keverünk a krémbe! Gyerekeknek elég a tejszín!

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
A piskótához:
3 tojás
6 dkg porcukor
6 dkg finomliszt
A krémhez:
25 dkg tejcsokoládé
10 dkg vaj
60 ml ír tejszínes krémlikőr
A mázhoz és a díszítéshez:
20 dkg tejcsokoládés tortabevonó
5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojássárgáját a porcukor felével és 1 ek. vízzel krémesre keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet és elkeverjük. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben (36x28 cm) egyenletesen elsimítjuk. A piskótát tűpróbáig (kb. 8 perc) sütjük.
2. A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát nedves ruhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd keverőtálba tesszük, a vajjal, likőrrel krémesre keverjük. Konyhai robotgéppel habosra keverjük. A krémet nyomózsákba töltjük.
4. A piskótát kitekerjük, krém harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan sütőpapírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük.
5. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk, és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük.
6. A mázhoz a tejcsokoládé tortabevonót megolvasztjuk. Villa segítségével belemártjuk a tekercseket. Ezután felolvasztjuk az étcsokoládét is és feldíszítjük vele a hengereket (gyors mozdulatokkal rácsorgatjuk a csokoládét). Hagyjuk megszáradni.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 darab: 445 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu