TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Boldog karácsonyt!

Hozzávalók 4 személyre:
1 egész csirkemell pár
15 dkg aszalt vörös áfonya
10 dkg dió
2 ág friss kakukkfű
5 dkg vaj
4 cl konyak
5 dkg méz
A körethez:
20 dkg burgonya
10 dkg zellergumó
1 ek. vaj
3 ek. főzőtejszín

Elkészítés:
1. A csirkemellekből a lehető legnagyobb szeleteket vágjuk, kiterítjük, kiklopfoljuk. A kisebb darabokat tegyük egymás mellé, és klopfoljuk össze a széleit.
2. A töltelékhez az aszalt vörös áfonyát felaprítjuk. A diót durvára vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk, hogy finom pörkölt illata legyen. Ezután ha szükséges még tovább apríthatjuk, körülbelül hasonlóan, mint az áfonyát.
3. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük az ágról, és nagyobb keverőtálba szórjuk. A szobahőmérsékletű vajjal alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés konyakkal megbolondítjuk. Mézet csurgatunk hozzá, legvégül pedig az aprított diót és áfonyát is alaposan belekeverjük. A tölteléket a hússzeletek közepére helyezzük, majd feltekerjük roládnak, végeit pedig megtűzzük, vagy átkötözzük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a csirkemellet körös-körül megsütjük.
4. A körethez a zellerpürét, a krumplipüréhez hasonlóan elkészítjük, azaz a krumplit és zellergumót meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és kevés vízben megfőzzük, sóval, fehérborssal ízesítjük. A vaj és főzőtejszín hozzáadásával krémesítjük. A húst felszeleteljük és a pürével tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 620 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu