TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nagy karácsonyi klasszikus – idén sem éri meg lemondani róla!

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg pulykamell filé
50 dkg natúr gesztenyepüré
10 dkg füstölt szalonna
4 mk. olaj

A körethez:
60 dkg karfiol
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
1. A pulykamellet négy vastag szeletre vágjuk, majd lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, és megklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
2. A töltelékhez a natúr gesztenyemasszát keverőtálban villával összetörjük. A füstölt szalonnát kicsi kockákra daraboljuk, kisütjük a zsírját, és a pörcökkel együtt a gesztenyébe keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A tölteléket az előkészített hússzeletekre kenjük, szorosan feltekerjük, olajjal megkent alufóliába csomagoljuk, a két végét szaloncukor szerűen elcsavarjuk, és tepsibe tesszük. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk, a húst kb. 30 perc alatt megpároljuk-sütjük.
3. Közben a körethez a karfiolt megtisztítjuk, kisebb rózsáira szedjük, bő sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és a forró vajon megfuttatjuk. Végül összeforgatjuk a karfiollal, és burgonyanyomóval pépesre törjük.
4. Tálaláskor a karfiolpürét tányérra halmozzuk, mellé fektetjük a felszeletelt töltött pulykamellet, és körbelocsoljuk a hús szaftjával. Forrón kínáljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 810 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu