TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Különleges saláta, hogy jól kezdődjön a készülődés karácsonyra.

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy darab édesburgonya
2 ek. olívaolaj
15 dkg quinoa (vagy rizs)
20 dkg csicseriborsó (1 konzerv)
30 dkg kelbimbó
15 dkg feta sajt
Az öntethez:
4 ek olívaolaj
fél citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1 ek. szezámmag

Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Összeforgatjuk 1 ek. olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, a sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
2. A quinoát a csomagolás utasításai szerint, forró vízben, kb. 10 perc alatt megfőzzük, lecsepegtetjük. A csicseriborsót szintén lecsepegtetjük.
3. A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk, serpenyőben, az olívaolajon megsütjük. A feta sajtot kockákra vágjuk. Mindent összekeverünk egy nagy tálban.
4. A dresszing hozzávalóit robotgépben összedolgozzuk, és a salátához forgatjuk.

Tipp: A quinoát Dél-Amerikában honos növény, az inkák rizsének is nevezik. Könnyen emészthető, gluténmentes, ha nem tudjuk beszerezni, rizzsel helyettesíthetjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 525 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu