Csillagtortácska
Hozzávalók 12 darabhoz:
5 tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt
A krémhez:
5 dk étcsokoládé 60%-os
1,5 dl tejszín
2 ek. vaníliás porcukor
1 dl ír krémlikőr
A díszítéshez:
2 ek. cukrozott kakaópor
10 dkg fehér marcipán
12 szem csokoládéba mártott mazsola
Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájukat a cukorral fehéredésig keverjük. hozzáadjuk a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt.
2. A krémhez az étcsokoládét tálkába tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott étcsokoládét, a krémlikőrt és összekeverjük.
3. A piskótalapból kisebb méretű csillag alakú formával 24 darabot kiszúrunk (ha magas a piskótánk, akkor csak 12 darabot, és vágjuk ketté). Mindegyiket megkenjük krémmel, kettőt-kettőt összeragasztunk, és a csillagok oldalát is bevonjuk a krémmel. A tetejüket megszórjuk kakaóporral.
4. A marcipánt porcukorral meghintett munkalapon késfok vastagra kinyújtjuk, csillagokat szaggatunk belőle. Mindegyik tortácska tetejére teszünk belőle, a közepébe pedig 1-1 csokoládés mazsolaszemet nyomunk. Hűtőben tárojuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 darab: 220 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu