TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Gyakoroljon karácsonyra, ezt az ételt bátran teheti az ünnepi asztalra is.

Hozzávalók 4 személyre:
4 marék spenótlevél
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj
4 szelet lazacfilé, bőr nélkül (kb. 3x8 cm-es szeletek)
2 csomag friss leveles tészta
1 tojássárgája
A körethez:
1 fej jégsaláta
2 ek. olívaolaj
1 citrom leve

Elkészítés:
1. A spenótot megmossuk, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A spenótot serpenyőben kevés sóval megfonnyasztjuk, belereszeljük a fokhagymát. Ha levet engedett, lecsepegtetjük. A hagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halat megmossuk, megtöröljük, megsózzuk. Az egyik leveles tésztát kiterítjük, kettévágjuk. Egyik felére kanalazzuk a spenót negyedét, ráfektetünk egy lazacfilét, majd erre a hagyma negyedét. A tészta széleit vékonyan bekentjük tojássárgájával. A tészta másik részével befedjük és összenyomkodjuk. Így készítjük el másik tésztarudat is. A batyukat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A tetejüket bekenjük tojássárgájával és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
3. A körethez a salátát megmossuk, megszárítjuk, kisebb darabokra tépkedjük, és az olívaolajjal meg a citromlével meglocsoljuk. Különböző magokkal (napraforgómag, tökmag, szezámmag) is megszórhatjuk. A halhoz tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: 1 óra múlva
1 adag: 790 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu