TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Remek vendégváró vagy előétel is lehet.

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sárgarépa
10 dkg natúr krémsajt
2 dl tejszín
1 fej endívia
10 dkg szárított sonka

Elkészítés:
1. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és kevés, sóval, borssal ízesített vízben megfőzzük. A főtt répát összeturmixoljuk, majd szűrön átpasszírozzuk, hogy teljesen krémes legyen.
2. A répapürét összekeverjük a krémsajttal, a tejszínnel, és habszifonba töltjük. Vigyázzunk, hogy 5 dl-nél ne legyen több benne. Rányomunk egy patront és 30 percre a hűtőbe tesszük.
3. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az endíviát megmossuk, levelekre szedjük. Tálaláskor kis poharakba nyomjuk a habot, beleállítjuk a leveleket és a tetejére szórjuk a sonkacsíkokat. Pirítós kenyeret kínáljunk hozzá!

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 410 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu