TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ezzel a hústekerccsel már karácsonyra hangolódunk.

Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg sertéskaraj egészben, csont nélkül
3 gerezd fokhagyma
5 dkg puha aszalt szilva
0,5 dl olaj
2 ek. liszt
2,5 dl száraz vörösbor
1 mk. cukor
A körethez:
70 dkg burgonya
2 tojás
12 dkg liszt

Elkészítés
1. A karajról lefejtjük a fehér hártyát, majd csigavonalban a lehető legnagyobb lappá szétvágjuk, kissé kiklopfoljuk. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, befedjük a félbevágott aszalt szilvával, és szorosan felcsavarjuk. Konyhai cérnával megkötözzük, kívülről is sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben, a forró olajon körös-körül pirosra sütjük. Végül tepsibe fektetjük, meglocsoljuk a sült zsírral, és 180 °C-os sütőben, kb. 30-35 perc alatt átsütjük, hogy szaftos maradjon a közepe.
2. A körethez a burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, bő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, egynemű burgonyás tésztává gyúrjuk. Vizes kézzel golflabda nagyságú darabokat csípünk belőle, kigömbölygetjük és bő sós forrásban lévő vízbe tesszük. Ha feljöttek a víz tetejére, közepes tűzön, kb. 6-8 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
3. A mártáshoz a hús alatt visszamaradt zsiradékot megszórjuk a liszttel, kicsit megpirítjuk, felöntjük a vörösborral, beforraljuk és sóval, borssal, kevés cukorral pikánsra ízesítjük.
4. Tálalás előtt a húst 10 percig pihentetjük, majd a cérnát eltávolítjuk. A húst felszeleteljük, körbe locsoljuk az átszűrt bormártással. Forrón, burgonyagombóccal vagy burgonyapürével kínáljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: Kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 745 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu