TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Vendégeknek tökéletes! De meg fognak lepődni, mert ez a torta nem édes!

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
35 dkg rizs
2 csirkemellfilé
3 piros kaliforniai paprika
2 kis fej vöröshagyma
3 ek. olaj
2 liter csirkeleves, kockából
7 tojás
25 dkg mascarpone
30 dkg reszelt sajt
1 konzerv darabolt paradicsom

Elkészítés:
1. A rizst szűrőben megmossuk, lecsepegtetjük. A húst megmossuk, leszárítjuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és a húsát felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, finomra vágjuk.
2. Mélyebb serpenyőben, 2 evőkanál olajon a hagyma felét és a paprikát megpirítjuk. Hozzákeverjük a rizst, megpirítjuk, felöntjük a leves felével. Gyakori kevergetés mellett 25 percig főzzük, közben folyamatosan pótoljuk a folyadékot. Amikor a rizs közepesen megfőtt, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Nem gond, ha nem vette fel az összes levet, ez rizsfüggő is.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tortaformát kibélelünk alufóliával. A tojásokat késhegynyi sóval felverjük, és elkeverjük benne a mascarponét, majd a kihűlt rizzsel összedolgozzuk. A formába öntjük a rizs felét, megszórjuk a sajt harmadával és ráhelyezzük a húsokat. A húsokat is megszórjuk harmadrész sajttal, majd ráöntjük a maradék rizst. A sütőben 40 percig sütjük. Ekkor kivesszük, a maradék sajttal megszórjuk a tetejét és a sütőbe visszatéve további 20 percig sütjük.
4. A paradicsommártáshoz a maradék hagymát a maradék olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, (ízlés szerint csípős paprikát), megsózzuk, és 5 percig főzzük. A kész rizstortát kivesszük a formából, levesszük róla az alufóliát, tálra tesszük és a paradicsommártással tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 szelet: 585 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu