TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sütés nélkül, a fagyasztóban készül ez a sütemény!

Hozzávalók kb. 24 szelethez:
30 dkg darált zabpehely
10 dkg darált mogyoró
10 dkg vaj vagy margarin
2 dl tej
2 ek. cukrozatlan kakaópor
2 ek. cukor
6 dkg kókuszreszelék

A középső réteghez:
20 dkg mogyoróvaj
2 ek. porcukor
10 dkg vaj
6 ek. eperlekvár
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 tk. vaj
2 ek. kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A darált zabpelyhet és a mogyorót összekeverjük. A vajat a tejjel felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot. Amikor felolvadt, a mogyorós masszára öntjük. Ha túl sűrű a massza, még kevés tejet adhatunk hozzá. Végül a kókuszt is belekeverjük, és 20 x 30 cm-es magas peremű formába simítjuk.
2. A középső réteghez a mogyoróvajat, a porcukorral és a vajjal tálba tesszük és mixerrel összekavarjuk. A diós alapra halmozzuk, és egyenletesen elkenjük rajta. Az eperlekvárt a tetejére kenjük, és betesszük 15 percre a fagyasztóba.
3. A tetejére a csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és amikor langyosra hűlt, a lekváros réteg tetejére kenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel, majd visszatesszük a fagyasztóba kb. 15 percre. Ha a csokoládé megdermedt, a hűtőbe tesszük tálalásig, azután szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: 2 óra múlva
1 szelet 255 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu