TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Spenótos-lazacos spagettitorta

Hozzávalók 8 személyre:
50 dkg spagetti
40 dkg lazacfilé
20 dkg spenót
3 gerezd fokhagyma
8 tojás
2 dl tejszín
2 dl tej
4 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A spagettit sós vízben, a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük, leszűrjük. A lazacot megmossuk és kb. 2x2 centis kockákra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A spenótot a fokhagymával együtt a felforrósított olajon megfuttatjuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tálban összekeverjük a spagettit, a lazacot és a megfonnyasztott spenótot. Egy másik tálban a tojásokat a tejszínnel, a tejjel, sóval, borssal felverjük. A felét a spagettire öntjük, összeforgatjuk, majd olajjal kikent kapcsos tortaformába kanalazzuk. A sütőben 15 percig sütjük, majd meglocsoljuk a maradék tojásos-tejes öntettel, és további 25 perc alatt pirosra sütjük. Kicsit pihenni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 470 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu