TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Az adventi sütögetés öröm kicsik és nagyok számára. A legkisebbeket is vonjuk be a gyúrásba, szaggatásba. Remek program!

Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
25 dkg liszt
2 ek. kakaópor
10 dkg + 2 ek. porcukor
1/2 tk. sütőpor
12,5 dkg vaj
1 tojás
25 darab + 20 dkg makadámiadió (vagy mogyoró)
2 ek. sárgabaracklekvár
2 ek. mandulalikőr
10 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítés:
1. A lisztet, a kakaóport, a 10 dkg porcukrot és a sütőport összekeverjük. A vajat és a tojást hozzáadjuk, cipóvá összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk kb. 1 órára.
2. Félbevágunk és félreteszünk 25 db makadámiadiót. A maradék 20 dekát száraz serpenyőben világos barnára pirítjuk, összevagdaljuk és félretesszük. Összekeverjük a lekvárt, a 2 ek. porcukrot, a likőrt és az apróra vágott diókat.
3. Előmelegítjük a sütőt 200C°-ra. A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk (25 x 50 cm nagyságúra) és felvágjuk kb. 50 db négyzetre (5 x 5 cm). Minden kockának a közepére mogyoró nagyságnyit helyezzünk a diós keverékből. A sarkokat közepére felhajtjuk, és kicsit összenyomjuk úgy, hogy ne nyíljon szét. Rányomunk a tetejére egy-egy fél diót. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
4. Vízfürdőn a csokoládét megolvasztjuk, a csomagoknak az alját (1/3) belemártjuk, és visszatesszük a tepsire. Betesszük a hűtőbe 45 percre, amíg megszilárdul a csokoládé.

Makadámiadió: A világ legfinomabb és egyben a legdrágább diója. A 2-3 cm nagyságú, kerek szemű, lágy, kellemes vaníliaízű, ropogós makadámiadió nyersen csak ritkán kapható, leginkább pirított, sózott csemegeként kerül forgalomba.


Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 90 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu