Töltött csokis keksz
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
10 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tojássárgája
2 ek. tej
12 dkg liszt
3 dkg holland kakaópor
10 dkg fehér csokoládé
2 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
1. A vajat a cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk a tojássárgáját és a tejet. A lisztet és a kakaót összekeverjük, a tésztához adjuk. Összegyúrjuk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
2. Nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztából diónyi golyókat szaggatunk, és ujjunkkal a közepét benyomva ellapítjuk. A sütőben 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A fehércsokoládét megolvasztjuk, és a kihűlt kekszek mélyedéseibe csorgatjuk. Hagyjuk megdermedni.
4. Az étcsokoládét is megolvasztjuk, és egy pálcika segítségével becsíkozzuk vele a kekszeket.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 125 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu