Répás répasaláta parmezánforgáccsal
Hozzávalók 4 személyre:
8 sárgarépa
50 dkg jégsaláta
5 dkg parmezán
A répamártáshoz:
8 sárgarépa
1 kis fej hagyma
2 ek. olívaolaj
1 tk. cukor
1 dl almalé
2 ek. enyhén csípős chiliszósz
1 ek. borecet
Elkészítés:
1. A salátához a répákat megtisztítjuk, megmossuk, és egészben, kevés sós vízben roppanósra főzzünk, majd lehűtjük és félretesszük.
2. A répamártáshoz a répákat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a répakockákat, elkeverjük, öntünk rá fél dl vizet és 3-5 percig pároljuk. Rátesszük a cukrot, az almalevet, sót, a, a chiliszószt, az ecetet, és kíméletesen 10 percig főzzük, míg a répa megpuhul, majd félretesszük.
3. A jégsalátát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, tálra tesszük. Mellé helyezzük a főtt répát, és gazdagon megöntözzük a répamártással. A tetejére ráforgácsoljuk a parmezánt.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 160 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu