TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mandulás fenyőtoboz

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg darált mandula
1 mk. mandulaaroma
10 dkg porcukor
1 tojás
3 ek. tejföl
1 tojás a kenéshez
Vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
1. A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a mandulát, a mandulaaromát, a porcukrot, a tojás, a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk. Becsomagoljuk, és a hűtőben 2 órát pihentetjük.
2. A tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, éles késsel 25 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, és kúpos alakúra hengergetjük. A gyúródeszkára téve, a tenyerünk ívelt részével meglapítjuk, hogy a tészta domború legyen, majd a széleit kiskéssel bevagdossuk, és a felületét a kés hegyével sűrűn bevagdaljuk, hogy fenyőtoboz formájú legyen.
3. Végül megkenjük felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-on a sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült kihűtjük és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 110 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu