TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Húsmentesen is finom a töltött káposzta! Kóstolja meg!

Hozzávalók 4 személyre:
8 nagy kelkáposztalevél
10 dkg dióbél
1 cs. kapor
20 dkg rizs
1 ek. olaj
1 citrom leve
Az öntethez:
1 nagy doboz tejföl vagy görög joghurt
1/2 citrom leve
1 kis gerezd fokhagyma

Elkészítés:
1. A kelkáposztaleveleket megmossuk és párolóban kb. 10 percig pároljuk (az idő függ a levelek nagyságától). Fontos, hogy szépen hajthatók legyenek, de ne puhuljanak meg nagyon. A diót forró vízzel leöntjük és 10 percig ázni hagyjuk. Leszűrjük, majd apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, felaprítjuk.
2. A rizst forrásban lévő bő, enyhén sós vízben enyhén roppanósra főzzük. A főzési idő a csomagoláson általában megtalálható, ennél 2 perccel rövidebb ideig főzzük, majd a rizst leszűrjük.
3. A diót serpenyőben, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, a citrom levét, a kaprot, megsózzuk, megborsozzuk, jól átforgatjuk. A kelkáposztaleveleket megtöltjük a diós-rizses töltelékkel és párolóban 10-15 perc alatt készre pároljuk.
4. Az öntethez a tejfölt összekeverjük a fél citrom levével, enyhén megsózzuk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, és az öntethez adjuk.vTálalásnál 2-2 töltött kelkáposztát tálra helyezzünk és meglocsoljuk az öntettel.

Tipp: Ha nincs párolónk, használjunk fém párolóbetét vagy nagyon kevés vízben, készítsük el a tekercseket.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 540 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu