TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Zellersaláta diós öntettel, datolyával

Hozzávalók 4 személyre:
3 zellerszár
1 fej édeskömény
1 citrom leve
1 csokor petrezselyem
3 ek. tökmag
15 dkg parmezán sajt
10 szem datolya
5 dkg dió
Az öntethez:
1 citrom
2 ek. olívaolaj
2 ek. tökmagolaj
1 ek. méz

Elkészítés:
1. A salátához a zellerszárat, az édesköményt megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Nagy tálban összekeverjük, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével (így védekezünk a zöldségek elszíneződése ellen).
2. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A tökmagot összevagdaljuk. A sajtot lereszeljük, a datolyát kimagozzuk, csíkokra vágjuk. A diót serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd összevagdaljuk. Mindezeket a zöldségekhez keverjük.
3. A dresszinghez kis keverőtálba facsarjuk a citromlevet, és alaposan összekeverjük az olajokkal, a mézzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátára öntjük, és frissen tálaljuk. Sült húsok mellé nagyon finom.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 380 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu