TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sütőtökből remek tortát készíthet! Egy kis dióval csodás lesz.

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
50 dkg sütőtök
20 dkg zabpelyhes keksz
10 dkg dióbél + néhány szem a díszítéshez
7 dkg vaj
3 tojás
1 dl olaj
10 dkg cukor
30 dkg görög joghurt
1 tk. sütőpor

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A sütőtököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és a sütőben 30 perc alatt puhára sütjük. A kekszet és a 10 dkg diót durvára tördeljük.
2. A vajat megolvasztjuk, a keksszel összekeverjük, 18 cm-es kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk és a hűtőben 10 percig pihentetjük.
3. A megsült tökhúst összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a cukrot, a joghurtot, a sütőport, a tört diót, és az egészet robotgéppel homogén krémmé keverjük.
4. A krémes masszát elsimítjuk a kekszalapon és a sütőben 90 percig sütjük. Ezt követően kikapcsoljuk a sütőt, de a tortát benne hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap diószemekkel díszítve, szeletelve tálaljuk.


Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 488 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu