TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Citromos-joghurtos burgonyaleves szalonnakockákkal

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
8 dl zöldségleves (kockából)
2 tk. citromhéj
2 ek. citromlé (ízlés szerint)
150 g görög joghurt
10 dkg füstölt szalonna vagy bacon

Elkészítés:
1. A leveshez a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, felfőzzük, és lefedve, közepes hőmérsékleten, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
3. A leveshez adjuk a citromhéjat, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük. A joghurtot elkeverjük kevés forró lével, majd a leves egészéhez öntjük. Már nem főzzük tovább.
4. A tetejére a szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A levest tányérokba osztjuk, megszórjuk a szalonnával (keveset az olajából is csorgatunk rá) és a petrezselyemmel.

Tipp: Tálaláskor locsolhatunk rá még joghurtot.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: Kb. 45 perc múlva
1 adag: 340 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu