TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Advent első vasárnapjára ajánljuk ezt a süteményt.

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
15 dkg liszt
1 tk. sütőpor
15 dkg cukor
15 dkg őrölt mogyoró/dió
1 tk. fahéj
1 csipet só
1 tojás
10 dkg hideg vaj
1 üveg baracklekvár
A díszítéshez:
15 dkg csokoládé
10 dkg őrölt mogyoró/dió
5 dkg fél dióbél
5 dkg egész mogyoró

Elkészítés:
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, az őrölt mogyoróval, a fahéjjal és a csipetnyi sóval. Közepébe lyukat vájunk, beleütjük a tojást és kézzel jól összedolgozzuk. Hozzámorzsoljuk a hideg vajat és összegyúrjuk. (Ügyeljünk arra, hogy ne gyúrjuk túl hosszú ideig, mert a tészta ragacsos lehet.) Fóliába csomagoljuk, és 15 percre betesszük a hűtőbe.
2. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű kiszúró segítségével köröket szaggatunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kb. 7-10 percig sütjük.
3. A lekvárt mikróban kissé felmelegítjük, a még meleg sütikre kenjük, és 1-1 korongot ezzel összeragasztunk. Hagyjuk kihűlni.
4. A díszítéshez a csokoládét összetördeljük, vízfürdőben felolvasztjuk. Ha a sütik kissé kihűltek, széleit csokiba, majd őrölt mogyoróba vagy dióba forgatjuk. Tetejére szintén egy kevés csokit csorgatunk és felezett diót és/vagy egész mogyorót nyomunk bele.

Munka: kb. 1,5 óra
Fogyasztható. kb. 3 óra múlva
1 darab: 320 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu