TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Gyömbéres húspogácsák pikáns paradicsommártással

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált sertéshús
3 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi gyömbér
olívaolaj a sütéshez
A mentás répához:
3 szál sárgarépa
1 nagy szál menta
1 citrom leve
A mártáshoz:
2 dl passzírozott paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 mk. szárított kakukkfű
1 késhegynyi chilipehely

Elkészítés:
1. A fokhagymákat, a gyömbért megpucoljuk és lereszeljük. A darált húsba belekeverjük a fokhagymát, a gyömbért, hozzáadunk 2 mokkáskanál sót, és jól összegyúrjuk.
2. A mártáshoz a paradicsomot kisebb edénybe öntjük, belekeverjük a kakukkfüvet, a chilipelyhet, belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát, majd felforraljuk. 3-4 percig főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni.
3. A répát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a mentával és meglocsoljuk a citrom levével. Állni hagyjuk, amíg a hús elkészül.
4. A húsból kis lepényeket vagy golyókat formázunk és serpenyőben, a forró olajon megsütjük mindkét oldalát 5-5 perc alatt. A répával és a paradicsommártással frissen tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 870 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu