TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kelkáposztabatyu csirkemájjal és sajtmártással

Hozzávalók 4 személyre:
8 nagyobb kelkáposztalevél
fél cs. snidling
1 cs. petrezselyem
50 dkg csirkemáj
4 ek. olaj
1 mk. szárított majoránna
1 ek. liszt
A sajtmártáshoz:
10 dkg sajtkrém
1 dl tejszín
fél cs. snidling

Elkészítés:
1. A kelkáposztalevelek vastag erét késsel elvékonyítjuk, majd a leveleket lobogó vízben 3-4 percig főzzük. Konyharuhára kivesszük, lehűtjük. A forró vízbe mártunk 16 hosszú szál snidlinget, hogy lágy legyen, majd félretesszük. A maradék snidlinget és a petrezselymet felaprítjuk. A csirkemájat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a csirkemájat. Megborsozzuk, megszórjuk a majoránnával, kevés vizet öntünk alá, és 5 percig pároljuk. Rászórjuk az 1-1 csokor felaprított snidlinget és petrezselymet, a lisztet, megsózzuk, és 2-3 perc alatt összefőzzük. Levesszük a tűzről, villával összetörjük.
3. A kelkáposztaleveleket kiterítjük, közepükre májas tölteléket halmozunk, majd a levelet batyunak összefogjuk. A félretett snidlingszálakkal megkötözzük (2-2 szál batyunként).
4. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A batyukat hőálló tálba tesszük, kevés vizet vagy húslevest öntünk alá, és letakarva 15 percig sütjük a sütőben.
5. Közben a mártáshoz a krémsajtot összeforraljuk a tejszínnel, a snidlinggel, sóval, borssal ízesítjük. Végül beleforraljuk a batyuk alatt maradt párolólevet is, amit akkor öntünk hozzá, amikor a tálat kivesszük a sütőből. Tálaláskor tányérokra teszünk 2-2 batyut, és köré adagoljuk a mártást.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 456 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu