TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egy friss bonbon, ami nem tartalmaz tartósítószert ezért érdemes hűtőben tárolni és 2 héten belül elfogyasztani.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
20 dkg étcsokoládé
60 ml tejszín (min. 30 %-os)
2 ek. narancslikőr
5 dkg kandírozott gyömbér
3 dkg kandírozott narancs
2,5 dkg kakaópor

Elkészítés:
1. A csokoládét összetördeljük, a tejszínnel, a likőrrel vízgőz felett megolvasztjuk. A kandírozott gyümölcsöket összevagdaljuk, a csokoládéhoz keverjük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, és hűtőben legalább 3 órát dermesztjük.
2. Mindig csak a csokoládékrém negyedével dolgozzunk, a többit hagyjuk a hűtőben, nehogy megolvadjon. Teáskanállal adagoljuk a krémet, kézzel kis labdákat formázunk belőle, és tálcára rakosgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjenek. Ezután kakaóporba
forgatjuk, és hidegen tároljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 darab: 110 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu