TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Az nem tudjuk, melyik polgármester kedvence ez a sütemény, de azt igen, hogy nagyon finom!

Hozzávalók kb. 25 szelethez
A sárga laphoz:
5 db tojássárgája
15 dkg porcukor
8 ek. víz
17 dkg liszt
fél csomag sütőpor

A középső laphoz:
5 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
12 dkg liszt
fél csomag sütőpor
5 dkg darált dió
10 dkg színes zselécukor/gumicukor

A krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
5 dl tej
4 ek. cukor

A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
3 ek olaj

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 20 cm-es tepsit. A sárga laphoz a tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A formába öntjük, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A formából kivéve hűlni hagyjuk.
2. Közben a középső laphoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet beleforgatjuk. A színes zselés cukorkát és a diót is összevagdaljuk, és a masszába keverjük. Ezt is a sütőpapírral bélelt formába öntjük (ugyanazt a tepsit használjuk), és megsütjük kb. 15 perc alatt. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük a zacskón található leírás szerint.
4. A sárga lapot nagy késsel vízszintesen két lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a középső lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd ráhelyezzük a felső sárga lapot.
5. Lassú tűzön vagy mikróban felolvasztjuk az étcsokoládét a tetejére, simára keverjük 2 ek olajjal, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. A fehér csokoládét is megolvasztjuk, kevés olajjal kikeverjük, és a fekete csokoládéra cseppengetjük. Pálcikával tetszés szerint széthúzzuk a fehércsokoládé-cseppeket, mintát alkotva. A süteményt hűtőbe tesszük. A máz megdermedése után szeletelhetjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 230 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu