TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Így tehetjük különlegessé a rántott húst.

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csont nélküli sertéskaraj
1 zöldfűszeres camembert sajt
10 dkg liszt
1 tojás
15 dkg szeletelt mandula
A körethez:
40 dkg kis szemű krumpli
4-5 szál friss zöldfűszer
2 ek. zsemlemorzsa
A mártáshoz:
2 ek. vaj
10 dkg ribizli (fagyasztott)
fél citrom
1 dl vörösbor
1 mk. cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 csillagánizs

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A krumpli héját jól megsikáljuk, majd sütőlemezen a sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Közben megkenjük a vaj, az apróra vágott zöldfűszer és a morzsa keverékével. Sózzuk, borsozzuk, sütés közben többször átforgatjuk.
2. A húst megmossuk, leszárítjuk, 4 szeletre vágjuk, mindegyikbe mélyebb zsebet vágunk. A sajtot 4 darabra vágjuk. A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, mindegyikbe egy-egy sajtdarabot nyomkodunk majd megtűzzük. Előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül mandulába forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olajat és a húsok minden oldalát 4-4 percig sütjük benne.
3. A mártáshoz kis edényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a ribizlit, közben a citromlével, sóval, borssal és a vörösborral ízesítjük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a csillagánizst is. Arra figyeljünk, hogy a mártás ne legyen túl híg, viszont túl sokáig se főzzük, nehogy nagyon szétfőjön. Tálaláskor a húst félbevágjuk, tányérra tesszük, a krumplival és mártással kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 750 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu