TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ez a kalács biztosan elfogy. Ha szépen kiforgatja a cikkeket, olyan lesz, mint a napsugár!

Hozzávalók kb. 8 személyre:
3,5 dl tej
5 dkg élesztő
4 ek. cukor
12 dkg vaj
80 dkg liszt
1 mk. só
4 tojás
1 üveg mogyorókrém (400 g)

Elkészítés:
1. A tejet langyosra melegítjük és az élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk benne. A vajat felkockázzuk. A lisztet a cukorral, a sóval, a tojásokkal és a vajjal együtt egy tálba tesszük. Hozzáöntjük az élesztős tejet és robotgéppel 5-10 percig dagasztjuk. Lefedve hagyjuk kelni 2 órán át.
2. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Óvatosan kivesszük a tálból a megkelt tésztát, majd három részre vágjuk. Mindhárom darabot kinyújtjuk maximum 1 cm vékony körlapra, de ha tudjuk még vékonyabbra. Az egyik lapot bekenjük mogyorókrémmel, majd rárakjuk a második lapot. Azt is bekenjük mogyorókrémmel és rárakjuk a harmadik lapot.
3. Ha nem sikerül szép körré nyújtani a tésztát, akkor tegyünk rá egy kerek tányért a tésztára, és óvatosan vágjuk körbe. A leeső darabokat három részre vágjuk és összefonjuk.
4. A kerek tésztát 8 cikkre vágjuk, de a közepén kis részt egyben hagyunk, tehát nem vágjuk be teljesen a közepéig. A cikkeket elforgatjuk úgy, hogy ami felül volt, alulra csavarjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Mellétesszük a fonatot is. A tésztákat az előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.

Munka: 45 perc
Fogyasztható: 3.5 óra múlva
1 adag: 850 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu