TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nem, nem! Nem savanyú, nem kel, egyszerű fejes káposzta kell ehhez a rakottashoz.

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1 szikkadt zsemle
50 dkg darált hús
1 tojás
1 kk. mustár
2 dl sűrű paradicsomlé
8 szelet húsos szalonna
1 dl tejszín

Elkészítés:
1. A káposztát megtisztítjuk, a külső leveleket eltávolítjuk. A többi levélből a vastag eret kivágjuk, majd sós, forró vízben, több részletben a leveleket 5-6 perc alatt előfőzzük. A vízből kivéve lecsepegtetjük. A hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk benne, majd rátesszük a fokhagymát, elkeverjük és levesszük a tűzről.
3. A zsemlét vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk. Összekeverjük a darált húst a kinyomott zsemlével, a tojással, a hagymával, a mustárral, és a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk.
4. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Kis tepsi (25x20 cm-es) aljába káposztaleveleket teszünk, ráadagolunk a fűszeres húsból, majd ismét levél, hús következik, és végül a káposztával betakarjuk. Rátesszük a szalonnaszeleteket, és alufóliával letakarjuk. A sütőben 1 órát sütjük, majd kivesszük, és a sütőt 200 °C-ra melegítjük. A fóliát eltávolítjuk, a káposztára ráöntjük a tejszínt, és visszatesszük sülni további 20 percre. Amikor a szalonna szépen megpirult, kivesszük, néhány percig pihentetjük, majd tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 620 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu