TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Diós-áfonyás csiga

Hozzávalók 12 darabhoz:
5 dkg aszalt áfonya
10 dkg dióbél
1 tk. cukor
1 tk. méz
1 tojássárgája
2 ek. tejszín
1 csomag friss leveles tészta (275 g)
12 muffinpapír
1 ek. porcukor

Elkészítés:
1. Az áfonyát felaprítjuk, a diót serpenyőben kissé megpirítjuk, tányérra borítjuk, ha kihűlt, apróra vágjuk. Tálban összekeverjük a diót, az áfonyát, a cukrot és a mézet. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A leveles tésztát kitekerjük, és kb. 15 x 25 cm-es, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a tojássárgájás keverékkel, eloszlatjuk rajta a diós keveréket (1-1 cm-et elhagyva a széleitől), majd feltekerjük (a hosszabbik oldalától).
3. A tésztát 12 egyforma vastag szeletre vágjuk, a csigákat kissé megigazítjuk, és a muffinpapírba rakosgatjuk. A muffinsütő mélyedéseibe tesszük a papírral együtt (ha dupla muffinpapírt használunk, tepsire is rakhatjuk), és kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kész, kissé hagyjuk kihűlni és meghintjük porcukorral.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 darab: 150 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu