TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kelbimbós-mandulás szarvacska tészta

Hozzávalók: 4 személyre:
50 dkg szarvacska tészta
40 dkg kelbimbó
1 csokor petrezselyem
1 szál zeller zöld
3 ek. olaj
6 dkg szeletelt mandula
3 dl 30%-os tejszín

Elkészítés:
1. Vizet forralunk a tésztafőzéshez és a kelbimbóhoz. A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A petrezselymet és a zellerzöldet leöblítjük, apróra vágjuk.
2. A szarvacska tésztát sós forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A kelbimbót szintén sós forró vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. Fontos, hogy a kelbimbót ne főzzük szét, maradjon egybe, legyen roppanós, mert a szétfőtt kelbimbó nem gusztusos, és az ízes sem az igazi.
3. Felforrósítjuk az olajat, a szeletelt mandulát zsemleszínűre pirítjuk rajta. Rászórjuk a kelbimbót, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a főtt tésztát, felöntjük a tejszínnel, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, zellerzölddel ízesítjük. Ha felforrt közepes tűzön 2-3 percet összefőzzük, majd forrón tálaljuk. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 765 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu