TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A Marlenkának számtalan változata létezik, készül belőle csokis, kókuszos, mogyorós, kakaós is, mi az eredetit, a diósat ajánljuk.

Hozzávalók kb. 10 szelethez:
A tésztához:
40 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
3 ek. szódabikarbóna
20 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
20 dkg margarin
2 ek. méz
2 tojás
A krémhez:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
4 ek. liszt
5 dl tej
3 ek. daráltdió
1-2 ek. rum
30 dkg porcukor (kevésbé édesszájúaknak 20 dkg)
25 dkg margarin
A tetejére:
10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet és a sütőport tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, a kakaóport, a margarint, a mézet és végül a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. A részeket egyenként egy közepes tepsi hátán kisütjük.
2. A krémhez a pudingport, a vaníliás cukrot és a lisztet kevés tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a többi tejet és sűrű krémet főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd beledolgozzuk a darált diót és a rumot. A porcukrot alaposan kikeverjük a margarinnal, a pudinghoz adjuk és alaposan eldolgozzuk vele.
3. Minden lapot megkenjük krémmel és egymásra fektetjük. A tetejére megolvasztjuk a csokoládét, a süteményre csorgatjuk, vagy egyszerűen ráreszeljük. Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeletelhetjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 410 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu