TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Vágjon egy nagy zsebet a húsba, és töltse meg!

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg egész karaj (csontos)
10 dkg bacon
20 dkg szeletelt füstölt kolbász
25 dkg konyhakész, főtt gesztenye
1 mk. zsálya
1 mk. kakukkfű
1 kisebb darab sütőtök
2 répa
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma

A páchoz:
4 ek. olaj
1 mk. pirospaprika
1 mk. őrölt kömény

Elkészítés:
1. A páchoz előző este az olajat elkeverjük a pirospaprikával, a köménnyel, sóval, borssal. A karajt bedörzsöljük a fűszeres olajjal, és hűtőbe tesszük.
2. Másnap a sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A húst másfél centinként bevagdossuk a csontig úgy, hogy egyben maradjon, és a “talpa” összetartsa. A bacont kockákra vágjuk. A bevágott "zsebeket" megtöltjük kolbászkarikákkal, baconkockákkal és gesztenyével. Ezekből tegyünk félre keveset a körethez is. A húst fogpiszkálóval megtűzzük. Mély tepsibe vagy sütőtálba helyezzük, fél pohár vizet öntünk alá és a sütőben kb. 2 óráig sütjük.
3. A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. Fél órával a sütési idő lejárta előtt a hús köré szórjuk, a maradék kolbásszal és gesztenyével együtt. Készre sütjük-pároljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 1030 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu