TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik – így tartja a mondás. Ne feledjünk tehát november 11-én libát készíteni.

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg fehérbab
4 kisebb libacomb
15 dkg húsos szalonna vagy hasaalja
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 nagyobb paradicsom
3 ek. libazsír
25 dkg sertéskolbász

Elkészítés:
1. A babot előző este beáztatjuk. Másnap a beáztatott babot friss sós vízben 20-30 percig főzzük. Közben a húst megmossuk, a szalonnát felkockázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, a paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk.
2. Nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a libazsír felét, majd a szalonnát, a hagymát és a fokhagymát barnára pirítjuk benne. Belefektetjük a libacombokat, a paradicsommal és a fűszerekkel és összeforraljuk.
3. A sütőt 140 °C-ra előmelegítjük. A kolbászokat nagyobb darabokra vágjuk, a maradék libazsíron megpirítjuk. A megfőtt babot lecsepegtetjük, és egy tűzálló tálba (cserépedény a legalkalmasabb a célra) áthelyezzük a szaftos hússal együtt. Belerakjuk a kolbászt, letakarjuk, és a tálat a sütőbe tesszük. Bő 3 órán át rá se kell nézni, hagyjuk az ételt átsülni/átfőni. Ha elkészült, friss, ropogós kenyérrel vagy bagettel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 1210 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu