TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A pirított kolbásszal az egyszerű krumplilevest is feldobhatjuk.

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb zellergumó + 2 szál zöldje
50 dkg burgonya
4 dkg vaj
1 l zöldségleves
2 mk. mustár
1 dl 30%-os tejszín
10 dkg paprikás kolbász
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A zellert, a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk.
2. A vajon megfuttatjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zellergumót, a burgonyát, kicsit összepirítjuk és felöntjük a zöldséglevessel. Felforraljuk, sóval, borssal, a mustárral ízesítjük, és közepes tűzön, lefedve puhára főzzük.
3. Ha elkészült, bormixerrel krémeste turmixoljuk. Belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejszínt és egyet forralunk rajta.
4. A kolbászt vékony karikákra vágunk, majd az olívaolajon megpirítjuk. Ezután a zellerleveleket apróra tépkedjük. Tálaláskor a levest csészékbe szedjük és megszórjuk a kolbásszal, a zellerlevelekkel.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 370 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu