TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ezek a finom golyók ajándéknak is megteszik. Például Erzsébeteknek, Katalinoknak!

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
5 dkg tejszín
4 cl konyak
5 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
12 dkg őrölt vagy durvára darált mogyoró
10 dkg fehér csokoládé tortabevonó
5 dkg porcukor

Elkészítés:
1. A tejszínt a konyakkal felmelegítjük (nem forraljuk!), felolvasztjuk benne a vajat, beletördeljük a csokoládét, és belekeverjük a mogyorót is. Kihűtjük. A kihűlt masszát kézi habverővel alaposan összedolgozzuk. Kibélelünk frissen tartó fóliával egy lapos tálat. Belesimítjuk a masszát és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
2. Másnap a masszát a fóliával együtt kiemeljük a tálból, kis kockákra vágjuk, és nedves kézzel golyóvá gömbölyítjük. Ha melegszik a massza, ragadni kezd! Ekkor tegyük vissza a hűtőbe.
3. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. A golyók felét a nem túl meleg csokiba mártjuk. Ebben segítségünkre lehet egy villa, fogpiszkáló vagy hústű is. A golyókat sütőpapírra tesszük, és hagyjuk megszáradni. A maradékot porcukorba forgatjuk, és kissé rá is nyomkodjuk. Ezután pralinépapírokba ültetjük. Hűvös helyen tároljuk. Fogyasztás előtt legalább fél órát szobahőmérsékleten legyenek a golyók!

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 darab: 230 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu