TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Gyors vacsora? Ez a tészta tökéletes választás!

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg kelkáposzta
20 dkg főtt csicseriborsó, konzerv
50 dkg metélt tészta
1 ek. (dió)olaj
1 citrom reszelt héja és leve
10 dkg keményebb sajt

Elkészítés:
1. Két fazékban sós vizet forralunk. A kelkáposztát felcsíkozzuk. Az egyik fazéknyi forró vízzel a kelkáposztát 1-2 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük. A másik fazékban a tésztát nem túl sokáig főzzük, nehogy túl puha legyen. Leszűrjük.
2. A csicseriborsót leöblítjük, lecsepegtetjük. Serpenyőben megmelegítjük az olajat, majd a kelkáposztát folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk benne. Ekkor hozzáadjuk a csicseriborsót. Sóval, borssal, a citrom levével és héjával, valamint egy kevés reszelt sajttal ízesítjük, majd jól összeforgatjuk a tésztával, hogy átforrósodjon. Ráreszeljük a többi sajtot, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 390 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu