TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csoki és körte – igazán jó párosítás.

Hozzávalók 8 szelethez:
A tésztához:
10 dkg liszt
2 dkg porcukor
5 dkg vaj
csipet só

A krémhez:
2,5 dkg étcsokoládé
25 ml feketekávé
1 nagy tojás
5 dkg cukor
5 dkg darált dió
1 ek. liszt
1 tk. sütőpor
2 db körte
fél citrom leve
A tetejére:
2,5 dkg olvasztott fekete csokoládé

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, becsomagoljuk, és 20 percet a hűtőben pihentetjük.
2. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A tésztát kinyújtjuk, a 20 cm átmérőjű piteformába nyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson. Lefedjük sütőpapírral, nehezéknek sütőbabot szórunk rá, és a sütőben 15 percet elősütjük.
3. A krémhez az étcsokit feloldjuk a forró kávéban. A tojást a cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a diót, a lisztet és a sütőport. A körtét meghámozzuk, elfelezzük, csumáját kivágjuk, fél citrom levét ráfacsarjuk.
4. A sütőpapírt a nehezékkel leemeljük a tésztáról. A tésztára öntjük a krémet, belehelyezzük a körtét, és visszatoljuk a sütőbe további 20 percre. A tetejét olvasztott csokival díszítjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 250 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu