TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sós kalács, amit finom gombaraguval töltöttünk. Imádni fogják!

Hozzávalók kb. 10 darabhoz:
A tésztához:
1 dl tej
2 kk. cukor
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
2 ek. szezámmag
2 ek. napraforgómag
2 ek. tökmag
5 dkg rókagomba
5 dkg csiperkegomba
5 dkg vargánya
1 ek. olívaolaj
A töltelékhez:
10 dkg csiperkegomba
10 dkg cukkini
10 dkg sárgarépa
2 szál újhagyma
1 ek. olívaolaj
5 dkg kemény sajt
1ek. felaprított petrezselyem
1 ek. pesztó


Elkészítés:
1. A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, megszórjuk liszttel a tetejét, meleg helyre tesszük, felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk. A magokat serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. A gombákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A magokat, a gombákat és a felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. A töltelékhez a zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk. A sajtot lereszeljük, vagy apró kockákra vágjuk, a zöldségekhez adjuk. Belekeverjük a pesztót és a petrezselymet is, sózzuk, borsozzuk.
3. Amikor megkelt a tészta, zsemle nagyságú gombócokat formázunk belőle, és egyesével kinyújtjuk négy oldalra, hogy úgy nézzen ki, mint egy lóhere. A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. A tésztadarabok közepére tölteléket teszünk, és a szirmokat visszahajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint mártást is kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 290 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu