TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Különleges saláta, amit roppant egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag szárzeller
5 dkg mandulaforgács
4 kemény húsú körte
16 szelet sonka
Fél citrom leve
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. Az szárzellert megtisztítjuk, ferde szeletekre vágjuk, sós, forró vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk, jeges vízbe szedjük, lehűtjük, majd lecsepegtetjük. A mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk.
2. A körtéket négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, a körtegerezdeket sonkába tekerjük, és a forró teflon serpenyőben körös-körül szép pirosra sütjük. Forró serpenyőben, gyorsan süssük, hogy a körte ne legyen szottyadt.
3. Az angolzellert összekeverjük a citromlével és kevés olajjal, meghintjük a pirított mandulával, és a sonkás körtével kínáljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 210 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu