TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A gyümölcsöket szórjuk bele egy tálba, morzsoljuk rá a tésztát, és mehet a sütőbe!

Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg vegyes gyümölcs (alma és erdei bogyósok)
1 rúd vanília
1 kk. őrölt fahéj
20 dkg barna cukor
10 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg zabpehely
10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:
1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, pépjét kikaparjuk.
2. Az almát nagy üvegtálban összekeverjük a vaníliapéppel, az erdeigyümölcs-keverékkel, az őrölt fahéjjal, valamint 15 dkg barna cukorral.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Másik edényben a lisztet összemorzsoljuk a hideg, kemény vajjal (reszelni is lehet), a maradék barna cukorral, majd hozzákeverjük a zabpelyhet és mandulaszeleteket (ízlés szerint más gabonákkal, magokkal is dúsíthatjuk). Nem kell összegyúrni, csak morzsolni!
4. A fűszeres gyümölcskeveréket 1 nagyobb vagy 6 kisebb hőálló edénykébe öntjük. A zabpelyhes morzsát egyenletesen a tetejére morzsoljuk, hogy mindenhol beborítsa. A sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
5. Amikor a gyümölcsök már kezdenek puhulni, levet ereszteni, és a morzsa alól bugyog az illatos gyümölcslé, a süti elkészült. Frissen, melegen vaníliafagylalttal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: Kb. 1 óra múlva
1 adag: 605 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu