TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ezt a hamburgert megéri otthon elkészíteni!

Hozzávalók 4 darabhoz:
20 dkg lila káposzta
1 fej lila hagyma
1 nagy alma
60 dkg darált pulykahús
1 ek. felaprított zsályalevél
1 ek. olívaolaj
2 ek. vörösborecet
1,5 ek. cukor
2 ek. magos mustár
4 szezámmagos hamburgerzsemle

Elkészítés:
1. A káposztát és a hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.
2. A darált húst tálban jól átdolgozzuk, belekeverjük a reszelt almát, a zsályát, és annyi olívaolajat, hogy a hús ne legyen túl száraz. A masszából 4 db, tenyérnyi nagyságú húspogácsát készítünk, tepsibe helyezzük és a sütőben 20 perc alatt sütjük.
3. Közben összekeverjük az ecetet a cukorral, sózzuk, borsozzuk, majd mikor a cukor felolvadt, hozzáadjuk a hagymát, a káposztát és a mustárt. Amíg a húspogácsák készre sülnek, hagyjuk állni, hogy a káposzta kissé megpuhuljon.
4. Amint megsült a hús, a félbevágott hamburgerzsemlékbe tesszük, a hús tetejére halmozzuk az ecettől megpuhult „savanyúságunkat”. Ízlés szerint a zsemléket megkenhetjük még mustárral és salátalevélen kínálhatjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 darab: 535 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu