TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Miért ne tálalhatnánk így?

Hozzávalók 4 darabhoz:
10 dkg zabpehely
10 dkg cukor
6 nagyobb alma
3 ek. cukor
1 kk. őrölt fahéj

Elkészítés:
1. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A zabpelyhet sütőpapírral kibélelt sütőlemezre terítjük és a sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
2. A cukrot egy ek. vízzel lábosban karamellizáljuk. A pirított zabpelyhet a kész karamellhez keverjük, és visszakenjük a tepsire. Mikor megszilárdult, feldaraboljuk.
3. Dinnyevájóval kivájjuk 4 szép alma belsejét. A maradék 2 almát meghámozzuk, felkockázzuk. A kivájt gyümölcshúst, az almakockákat egy lábosban a fahájjal és a cukorral összekeverjük, és puhára pároljuk.
4. A kivájt almák belsejébe zabpelyhes grillázst tördelünk, majd fahéjas párolt almát, majd újból grillázst teszünk. Magában, de akár vaníliafagylalttal is tálalhatjuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 340 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu