TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nagyon egyszerű és mégis látványos, különleges!

Hozzávalók: 4 személyre
2 szál sárgarépa
1 közepes cukkíni
2 piros húsú paprika
15 dkg gomba (pl. szegfűgomba)
4 szelet bőrös tőkehalfilé farok résszel
fél dl olívaolaj
1 dl fehérbor
3 dkg vaj

Elkészítés:
1. A töltelékhez a sárgarépát meghámozzuk, keresztben félbevágjuk, a cukkinit megmossuk, félbevágjuk. A paprikákat is megmossuk, kimagozzuk, a zöldségek húsát éles késsel vékony csíkokra vágjuk. A gombát is megtisztítjuk.
2. A tőkehalfilét megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. Vegyesen, 1-1 halszeletre 1-1 kis halom zöldségcsíkot teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. Ezután 4 nagyobb alufólia darabot tépünk, a közepét beolajozzuk, ráfektetünk 1-1 töltött halfilét, meglocsoljuk olívaolajjal, és a fóliát, a szélénél kezdve középre összefogjuk, becsomagoljuk a halat, batyut formálunk belőle.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halcsomagokat tepsibe tesszük, köré szórjuk a maradék zöldséget, a gombát, aláöntjük a bort, rádobjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A halat a zöldségekkel tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 595 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu