TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nincs benne glutén, hozzáadott cukor, és mégis finom!

Hozzávalók 12 szelethez:
Az alaphoz:
3 tojás
6 dkg eritriol (cukor)
1 ek. kukoricaliszt
5 dkg mandulaliszt
fél csomag sütőpor
1 ek. vaníliaaroma

A krémhez:
6 zselatinlap
2 dl tejszín
20 dkg tejföl
15 dkg vaníliás joghurt
5 dkg eritriol (cukor)

A tetejére:
2 lap zselatin
30 dkg áfonya (vagy fagyasztott bogyós gyümölcs)
2 ek. eritritol (cukor)

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az alaphoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük az eritritollal, a keményítővel, a mandulaliszttel, a sütőporral, a vaníliaaromával, végül a felvert fehérjével lazítjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a tésztát, és 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
2. A zselatinlapokat kevés hideg vízben 5 percig áztatjuk. Kicsavarjuk, melegítve felolvasztjuk, és egy tálban összemixeljük a tejszínnel, a tejföllel, a joghurttal, az eritritollal. Ráöntjük a tésztára, és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
3. Tálalás előtt a tetejére a zselatint beáztatjuk. A gyümölcsök felét az eritritollal elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, összeturmixoljuk, és a tortára öntjük. Megszórjuk a maradék gyümölccsel, és hagyjuk megdermedni.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 155 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu