TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Divatos fogás a pulled, azaz húzott-tépett hús – kenyérrel tálalva.

Hozzávalók 4 személyre:
4 kacsacomb
4 gerezd fokhagyma
1 hüvelykujjnyi gyömbér
1 dl tokaji aszú
1 dl víz
fél deci szójaszósz
2 csillagánizs
1 paradicsomkonzerv
1 piros és egy sárga kaliformiai paprika
Tálaláshoz újhagyma, uborka és kenyér

Elkészítése:
1. A kacsacombokat megtisztítjuk, bőrükkel lefelé sütőbe is betehető serpenyőbe helyezzük. A fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk, lereszeljük, majd a kacsacombokra kenjük. A combokat lefedve pirítjuk 5 percig. Ezután ráöntjük a bort, a vizet és a szójaszószt. Rászórjuk a csillagánizst, sózzuk, borsozzuk.
2. A sütőt 100 °C-ra kapcsoljuk. A kacsacombokat lefedjük, betesszük a sütőbe és nagyon alacsony hőfokon sütjük 3-4 órán át.
3. A húst kivesszük, lefejtjük a csontokról, kissé összevágjuk. Egy másik serpenyőbe helyezzük, ráöntjük a paradicsomkonzervet, 5-6 evőkanál főzőlevet és további 20 percig rotyogtatjuk fedő nélkül.
4. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. Hozzáadjuk a combhúshoz, összekeverjük, és további 10 percig főzzük. Tálaláshoz kenyeret pirítunk, újhagymát és uborkát szeletelünk. A húst kenyérre kenve fogyasztjuk a zöldségekkel.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 355 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu