TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ideális páros: kicsit brownie is, meg kicsit sajttorta is.

Hozzávalók kb. 24 szelethez:
A brownie részhez:
20 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
5 dkg liszt
2 ek. kakaópor
3 dkg étkezési keményítő
2 tojás
10 dkg cukor
A sajttorta részhez:
50 dkg mascarpone
8 dkg cukor
3 tojás
1 rúd vanília pépje
7 dkg liszt

Elkészítés:
1. Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a vízgőzről levéve kicsit hűlni hagyjuk. 20 x 20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
2. Közben a lisztet összekeverjük a kakaóporral és a keményítővel. A tojást a cukorral habosra keverjük, vékony sugárban hozzáöntjük a langyos olvadt csokit, elkeverjük, majd beleforgatjuk a száraz alkotóelemeket is. A tészta felét beletöltjük a tepsibe és elterítjük, hogy mindenhova jusson.
3. A sajttorta részhez a mascarponét a cukorral, a tojással és a vaníliapéppel krémesre keverjük, majd beleszórjuk a lisztet, amit szintén elkeverünk benne. A folyékony masszát a barna tésztarészre öntjük.
4. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. Közben a márványozáshoz a fehér tészta tetejére halmozzuk a maradék barna tésztát és kanállal szétkenjük benne. Mivel a barna tészta sokkal keményebb, mint a fehér, így nem fog teljesen elvegyülni a kettő, hanem szép márványos hatása lesz a sütemény tetejének. A sütőben 45-50 percig sütjük.
5. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd másnapig a hűtőbe tesszük. Hidegen szeleteljük és tálaljuk. Ha még melegen ennénk, kínáljunk hozzá vaníliafagylaltot.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 255 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu