TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Krémes körtés szelet

Hozzávalók 20 szelethez:
2 kg körte
1 citrom leve és reszelt héja
25 dkg vaj
30 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
8 tojás
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 dl tejszín
2,5 dl tejföl
2 ek. barna cukor

Elkészítés:
1. A körtét megpucoljuk, félbevágjuk, magházát kivágjuk. A domború felét bevagdossuk, citrommal meglocsoljuk. Egy 30x40 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk. A vajat 20 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd egyesével hozzáadunk 4 tojást. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a tojásos krémhez adjuk, felváltva a tejszínnel. Belekeverjük a reszelt citromhéjat is, és a tepsibe öntjük. A körtéket belenyomkodjuk a masszába.
2. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A maradék 4 tojást elkeverjük a tejföllel és a maradék cukorral. A körtékre öntjük, és a sütőben 30 percet sütjük, majd kivesszük. A tetejét megszórjuk a barna cukorral, majd további 15 percre visszatesszük a sütőbe.
3. Ha kihűlt, felszeleteljük. Porcukorral megszórjuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 390 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu