TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A tésztacsövek töltése nem boszorkányság, csinálja velünk!

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg tengeri halfilé
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
12 cannelloni
A mártáshoz:
2 szál sárgarépa
3 szál zöldhagyma
1 kisebb cukkíni
2 dl száraz fehérbor
4 ek. olívaolaj
1 citrom reszelt héja és leve
1 cs. petrezselyem

Elkészítés:
1. A halat megmossuk, apróra vagdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, a rozmaringlevelekkel együtt felaprítjuk. A mártáshoz a sárgarépát meghámozzuk, a zöldhagymát, cukkinit megmossuk, és apróra vágjuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halat sóval, borssal, az aprított rozmaringgal, fokhagymával ízesítjük, és jól összekeverjük. Megtöltjük vele a cannellonikat.
3. A mártáshoz a zöldségeket keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a fehérbort, az olívaolajat, 2 dl vizet, a citrom héját és levét. Megszórjuk sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel.
4. A mártás felét tepsibe szedjük, rátesszük a töltött cannellonikat, meglocsoljuk a mártás másik felével, befedjük alufóliával és a sütőben kb. 20 perc alatt megpároljuk-sütjük. Végül fólia nélkül megpirítjuk a tetejét és forrón tálaljuk. Tálaláskor megszórhatjuk pirított őrölt fenyőmaggal és parmezánnal is.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 310 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu