TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Almás diószelet – cukormentes, gluténmentes

Hozzávalók 8 szelethez:
2 savanyú alma
fél citrom leve
4 tojás
7 dkg tejföl
5 dkg vaj
15 dkg darált mandula
5 dkg eritriol (cukor)
1 tk, sütőpor
2 ek. kókuszliszt
1 tk. fahéj
5 dkg dió
A tálaláshoz:
2 dl hideg tejszín
1 ek. eritritol (cukor)

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy hosszúkás szögletes formát vagy egy 20 cm-es kerek tortaformát. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, a citromlével meglocsoljuk.
2. A tojást felverjük, a tejföllel, a vajjal és egy csipet sóval simára keverjük. Beledolgozzuk a száraz hozzávalókat (eritiritol, sütőpor, kókuszliszt, fahéj, dió), beleforgatjuk az almát, és a formába öntjük. A sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!) A tejszínt a porcukorral felverjük, és a sütit azzal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható. kb. 1,5 óra múlva
1 szelet: 345 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu