TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Lila káposztás-szőlős sertéshús

Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb fej lilakáposzta
2 kisebb fej vöröshagyma
10 szem borókabogyó
4 ek. cukor
2 ek. málnaecet vagy borecet
1 ek. étkezési keményítő
4 dl szárnyas alaplé
5 dkg vaj, olvasztva
10 dkg piros szőlő
1 ek. őrölt koriander
1 ek. fehér szemes bors
5 szem borókabogyó
50 dkg sertés szűzérme
6 ek. olaj
12 ág kakukkfű

Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A káposztát megfosztjuk a külső leveleitől, félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, a fejet leveleire szedjük. A hagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk.
2. Nagyobb sütőedénybe tesszük a káposztaleveleket a negyedelt hagymákkal, 6 szem borókabogyóval, a cukorral, az ecettel, a keményítővel, sóval, borssal alaposan összekeverjük, majd nyakon öntjük az alaplével és az olvasztott vajjal. Alufóliával lefedjük, és az előmelegített sütőben 40 perc alatt puhára pároljuk.
3. A szőlőszemeket megmossuk, majd a káposztára szórjuk és 220 °C-on további 10 percig sütjük, most már fólia nélkül.
4. A húshoz a koriandert, a borsot és a maradék borókabogyót mozsárban durvára törjük. A szűzérmét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd finoman megforgatjuk a durvára tört fűszerkeverékben és enyhén sózzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, ezen sütjük oldalanként 3-3 percig a hússzeleteket, a kakukkfű ágakat a végén adjuk hozzá.
5. A káposztaleveleket a szőlővel és az alattuk lévő ízletes szósszal tányérokra szedjük, majd a frissen kisült hússzeletekkel tálaljuk, tetejükre sült kakukkfű ágat teszünk díszítésként.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb.
1 adag: 530 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu